Gedragsbegeleiding en Bach bloesems

In mijn praktijk help ik mensen die vastlopen met het gedrag van hun hond. Ik werk vanuit compassie met honden, wat wil zeggen dat ik zo goed mogelijk probeer te kijken naar de belevingswereld van de hond. Waarom gedraagt hij zich zo en hoe is het gedrag ontstaan. Veel probleemgedrag ontstaat omdat een hond iets niet kan begrijpen of dat hij tekort komt in zijn natuurlijke behoeften. Ook traumatische ervaringen kunnen een aanzet tot probleemgedrag zijn.

Problemen waarmee ik  honden kan helpen zijn bijvoorbeeld:

  • Angsten en fobieën.
  • Onrust en stress.
  • Alle vormen van agressie.
  • Dwangmatig gedrag.
  • Ongehoorzaamheid.

Maar ook bij:

  • Het aanleren van gewenst gedrag.
  • Begeleiding van puppy’s en oude honden.
  • Voor eigenaren van scheepshonden is het mogelijk een consult per telefoon af te spreken.


Bach bloesems 

Probleemgedrag bij dieren ontstaat meestal door emonionele onbalans. De natuurlijke Bach bloesems hebben een positieve werking op emoties.  Daarom adviseer ik (naast de gegeven adviezen) meestal ook een Bach bloesembehandeling. Ik selecteer de Bach bloesems die passen bij het karakter, het probleem en de emoties van het betreffende dier.

 

Lees hier informatie over Bach bloesems

Bekijk hier mijn behaalde certificaten

 

Maak gebruik van het onderstaand contactformulier om een vraag te stellen of een consult aan te vragen.

Mededeling: Vanaf september 2017 begeleid ik alleen honden- en katteneigenaren bij de plezier- en beroepsvaart.

Contact