Watersportminnende hondeneigenaren in België

Nederland staat bekend als waterland met een veelzijdig vaarwater. Maar buurland België heeft ook prachtig vaarwater en een veelzijdig landschap! Van onze vaarvakanties naar het buitenland zijn we toch een keer of vijf in België geweest. Twee maal hebben we een schitterende Ardennentocht gemaakt. Via de Maas naar Luik, Namen en Dinant vaar je dan over steeds smaller wordend water door de valleien en bergen van het typische Ardennenlandschap. Soms kom je daar bergtunnels tegen.  Om met onze boot onder deze tunnels door te kunnen,  laten we de buizen van de dektent en de ramen van het stuurhuis zakken.

Heel anders is varen in Vlaanderen. Over de Schelde naar Antwerpen, Gent en Brugge is een geweldige belevenis! Deze drie steden zijn zeer geschikt om een poosje te blijven liggen.

Met onze boot over de riviertjes de Ieper en de IJzer gaat maar net! Deze ondiepe, smalle rivieren voeren door een stukje belangrijke geschiedenis van België.

Ook heeft België enkele zeehavens zodat varen op zee ook tot de mogelijkheden behoort. Voor ons was het varen naar Zeebrugge de eerste ervaring op zee. Nieuwpoort was in 2015 het vertrekpunt om via het Kanaal naar Engeland te varen.

In België ken ik inmiddels veel sympathieke hondenliefhebbers die met een motorjacht of zeiljacht varen. Zij tonen oprechte belangstelling voor deze website en regelmatig verstuur ik mijn boeken naar Vlaanderen.

Voor hen zijn we vanaf vandaag te vinden via: www.hondenaanboord.be

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *