Blog 3 Afscheid – grenzen over

 

Gouden Ham, Den Bosch, Willemstad, Middelburg

Gouden Ham
Gouden Ham
Den Bosch
Willemstad
Willemstad
Willemstad

We zijn onderweg naar Nieuwpoort voor een oversteek naar Engeland. Inmiddels 3 weken geleden vertrokken wij uit Hattem. De route voert ons langs plaatsen aan de Gelderse IJssel en de Maas naar Zeeland.

Bijzonder is dat aan deze route familie en vrienden wonen. Zagen we sommige van hen al lange tijd niet, aan boord komt iedereen langs voor een vakantiegevoel-moment samen met ons. We hebben dus een geweldig gezellige tijd aan boord achter de rug.

Zo kunnen we langzaamaan Nederland loslaten en naar Belgie varen.

Na Nijmegen (vorige blog) zijn via de Gouden Ham naar Den Bosch gevaren. Je kunt daar aanleggen dichtbij het centrum, langs de oude kades/havens.  Voor hondeneigenaren is het even zoeken naar een uitlaatplekje. Ik vond een losloopgebiedje langs de citadel, achter het havenkantoor van WSV de Waterpoort. Daar is ook het Rondeel (havenrestaurant).

Onderweg naar Willemstad was het op het Hollandsch Diep met windstoten (WK 6) en wind tegen stroming, onrustig varen. Maar het wordt tijd dat we alvast inslingeren voor als we volgende week de zee opgaan. De Rietvaer kan het prima aan en wij, inclusief scheepshond, vinden het fijn om op groot water te varen.  In Willemstad aangekomen kregen we te horen dat we dubbel moeten liggen. Dat is geen probleem, alhoewel sommige boten niet handig zijn voor Dickie om over te stappen/ over te lopen en af te stappen. De havenmeester begeleidde ons in zijn bootje en ik vertelde dat ik het niet zag zitten om aan een veel kleinere boot dan de onze aan te leggen, en daar een loopplank neer te leggen om Dickie van boord te laten gaan. Hij pakte het super op en we mochten aan de boodschappensteiger liggen. Een prachtig plekje met zicht op het schitterende oude centrum met lampjes versierd.  Over de vesting is het mooi wandelen (ook met hond).

En dan in een keer door naar Middelburg, mooie Zeeuwse plaatsjes negerend omdat we ons aan het schema willen houden. In Middelburg woont een goede vaarvriendin die de Seizoensfinale voor de Linssen Owners Group , waar ook wij lid van zijn, alvast voorbereidt. Omdat ik als webredactie de website www.linssen-owners.nl verzorg bekijken we de locaties en activiteiten die zij besproken heeft.  Middelburg biedt veel historie, mooie plekjes en een schitterende jachthaven in de stad. We sluiten af met een heerlijk diner om te testen wat de leden zullen eten. Het totale programma voor de Seizoensfinale is meer dan goedgekeurd!

Voor hondeneigenaren: 10 minuten vanaf Jachthaven WSV Arne is een wandelgebied waar honden los mogen. Het pad met graswal en bomen loopt langs  singels. Let wel op dat honden hier niet gemakkelijk zelfstandig uit het water komen door de beschoeiing die 30 cm uit de wal staat. Daarachter is het aardig diep. Een tuigje of zwemvest met handvat voor “zwemmers” is aan te raden.

Vanuit Middelburg vaar je tegenwoordig in konvooi door de bruggen naar de sluis van Vlissingen. Dat is prettig, het scheelt veel tijd en je weet waar je aan toe bent. (Info: Blauwe golf).

Eenmaal in Vlissingen kijken we of het haalbaar is om over zee naar Zeebrugge te varen……

 

Dickie
Op het Veerse meer
Het Veerse meer
Op het Veerse meer
Veerse meer
Op het Veerse meer
Middelburg
Middelburg
 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *