In memoriam Kendra

In memoriam Kendra

Eind oktober kwam Kendra vanuit een Spaans asiel, waar ze maar kort heeft gezeten, bij mij wonen.

Geschatte leeftijd van 10 jaar en al een heel leven achter de rug. Kendra was zo lief en paste zich zo makkelijk aan dat ik denk dat ze jarenlang een goed tehuis moet hebben gehad.

Maar toch met twee pups op straat beland, en niemand die naar haar kwam vragen.

De eerste winter heb ik gebruikt om haar te laten wennen, een band op te bouwen en Kendra wat balans- en coördinatie-oefeningen te leren met als doel: samen leuke kajaktochtjes maken.

En wat pakte Kendra dat ook makkelijk op en wat genoot ze van onze tochtjes samen in de kajak! In 2022 konden we 40x het water op!
De winter was lang, het voorjaar slecht, maar wat waren we blij toen we eindelijk dan toch samen konden beginnen aan ons tweede kajakseizoen samen.

Maar toen werd Kendra ziek, en ze hield van de ene op de andere dag op met eten en drinken. Na drie dagen tussen hoop en vrees bij dierenarts en kliniek kwamen de uitslagen: agressieve kanker in nieren, lymfeklieren en bloed.

Geen enkele kans op herstel. Wat had ik graag nog met Kendra willen kajakken, nog een keer naar Texel willen gaan, genieten van haar enorm lieve karakter.

Maar het mocht niet zo zijn. Maar 1,5 jaar heb ik van haar mogen genieten. Het was fantastisch, maar veel te kort.

Francine