loslaten – losmaken

BLOG 1
Rietvaer Linssen Grand Sturdy 430

Het hoogtepunt van het jaar is iedere keer weer de lange vaarreis die we zomers maken. We zullen deze keer als alles naar wens verloopt, met een korte onderbreking bijna 3 maanden onderweg zijn.
We gaan over de Gelderse IJssel, richting Zeeland, dan naar België waar we de oversteek naar Londen maken. Na 2 weken varen we weer terug naar Belgie waar we de Rietvaer achterlaten en met de trein naar huis gaan.
Dit jaar nemen we Dickie niet mee naar Engeland. Twee jaar geleden hebben we dit wel gedaan toen we naar het eiland Wight gingen. Honden mogen namelijk niet op eigen boot maar moeten verplicht via een aangewezen route ingevoerd worden (autotreintunnel, ferry). Dit jaar wordt ons maatje in België opgehaald en blijft thuis bij de oppas. Dit is voor haar en ons minder omslachtig. We halen haar na de Londenreis weer op en vervolgen gezamenlijk onze vaarreis naar Parijs.
Zo’n lange reis vraagt natuurlijk om een goede voorbereiding maar levert ook veel voorpret op!
Onderhoud plegen aan de Rietvaer, vaarschema’s maken, vaarkaarten kopen, bevoorraden van de boot en wat je maar bedenken kunt wordt geregeld. Ook voor scheepsmaatje Dickie wordt alles voorbereid. Ze is al wat ouder dus er gaan nu ook andere hulpmiddelen, supplementen en medicijnen mee.
Thuis wordt er weken hard gewerkt zodat huis en erf er goed bijliggen en de schaapjes geschoren zijn zodat de lieve oppassers het ook naar hun zin hebben tijdens onze afwezigheid. Zij verzorgen levende have en huis en dat is voor ons goud waard!
Hoe leuk de vooruitzichten van een lange vaarreis ook zijn, je moet iedere keer ook wat achter laten. Om dit te kunnen moet ik bij wijze van spreken eerst alles in mijn handen hebben gehad. Ik heb de laatste weken dan ook al heel wat opgeruimd, weggegooid en schoongemaakt.
Overigens heb ik dat straks ook weer als ik de boot achterlaat om naar huis te gaan. Een continu proces van losmaken en loslaten dus.

Inmiddels zijn we aan boord en richten ons nu echt op de vaarreis. Na twee dagen bij IJsseldelta Marina in Hattem maken we los…
We starten met een hittegolf maar klagen niet!

Dickie

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *