Wie ben ik

Mijn naam is Trudie Rutten
Bij Hondenaanboord.nl komen mijn passies  “honden” en “watersport” samen. Tijdens de vaarreizen die mijn partner en ik maken ondervond ik dat honden een ideale reispartner kunnen zijn. De honden gaan altijd graag mee naar de boot en voor ons  is het een verrijking als ze erbij zijn.
Al meer dan 20 jaar ben ik werkzaam als hondengedragstherapeut, trainer en Bach bloesem dierenconsulent. Mijn studies volgde ik in Nederland en Engeland. Ervaring deed ik op in mijn hondenschool en gedragspraktijk. Ik ontdekte gaandeweg dat mijn voorkeur uitging naar hondengedrag en hondenwelzijn. Daarnaast schrijf en fotografeer ik graag.
Mijn auteurswerk bestaat uit Honden aan boord en Honden aan boord Editie 2016-2017. In deze boeken heb ik mijn kennis toegepast op honden in de pleziervaart, beroepsvaart en watersport.

Ook schrijf ik op verzoek artikelen voor o.a.

Varen doe je Samen en het magazine Motorboot

Eigenaren van scheepshonden kunnen advies inwinnen of hulp vragen bij de begeleiding van hun hond.