Honden aan boord “de beste maatjes op ’t water”

Editie 2016-2017

De beste Maatjes op 't water

In het waterrijke Nederland wordt watersport met honden steeds populairder.  Watersportbedrijven en hondenliefhebbers vinden elkaar. Denk bijvoorbeeld aan kanoën of SUP met honden. Ook hondentrainers en rasverenigingen organiseren workshops “waterwerk” en watersportcursussen. Benieuwd of jouw hond dit ook kan? In dit boek lees je over deze leuke wateractiviteiten.

Honden gaan steeds vaker als maatje van het gezin mee met vakantie. Vaak is dat bij of op het water. Overweeg je een vaarreis met jouw hond in Engeland?  Hoe bereid je een dergelijke reis voor? Mag de hond op eigen boot mee naar Engeland? Welke mogelijkheden zijn er? In dit boek wordt een vaartocht in Engeland met twee honden beschreven.

Veiligheid is een belangrijk aspect voor mens en dier. Daarom een uitgebreid hoofdstuk over veiligheidshulpmiddelen waaronder hondenzwemvesten en tuigjes; wanneer is dat nodig en hoe kies ik het juiste product? Hond in nood!  Zo red je een drenkelingshond. Professionele redders zoals de  KNRM redden ook dieren, hoe gaat dat in zijn werk? Lees een casus uit hun reddingsrapport.

Dit boek bevat ook belangrijke updates bij het boek Honden aan boord zoals: nieuwe inzichten in en kennis van ziektes en vergiftigingen bij honden. De beschreven ziektes en parasieten zijn gerelateerd aan een verblijf  bij het water maar ook aan hitte in de zomer.
Voor reizen naar Engeland zijn de geldende invoereisen opgenomen.
Het hoofdstuk Vaartochten is geheel herschreven en voorzien van actuele informatie.

  • Voorwoord Martin Gaus.
  • Een bijdrage van Henk de Velde.
  • Aanbevolen door dierenarts Martine Carrière.

Video bij het hoofdstuk “Varen met honden in Engeland”

bestelknopTIP! Honden aan boord en Honden aan boord editie 2016-2017 (set).