Boekinformatie Honden aan boord

Steeds meer hondeneigenaren ontdekken hoe leuk het is om de hond bij activiteiten en vakanties mee te nemen. Door de voorkeuren voor sportiviteit en natuur, die de meeste hondeneigenaren eigen is, wordt vaak voor een waterrijke omgeving gekozen. Watersport en waterwerk met honden is populairder dan ooit. Daarnaast zijn er ook veel honden die aan boord van een beroepsschip of woonboot wonen. Of het nu gaat om watersport, een vakantie op het water of wonen op een boot, de aanwezigheid van “onze beste maatjes” betekent méér plezier en genieten!

“Honden aan boord”  is  rijk geïllustreerd. Het boek is ook bedoeld als naslagwerk en is een aanrader voor iedereen die met een hond op of bij het water vertoeft.

Honden aan boord

Dit is hét boek voor iedereen die met zijn hond op of bij het water vertoeft. Onderwerpen die aan bod komen zijn : het gedrag van honden bij water, leren en trainen aan boord, problemen herkennen en oplossen, spelen, veiligheid en gezondheid, een gifwijzer, van pup tot oude hond mee op vaarvakantie, vaartochten.

Trudie Rutten is hondengedragsdeskundige, trainer en Bach bloesem dierenconsulent. Zij verblijft samen met haar partner en honden 4 maanden per jaar op een motorboot.

Martin Gaus over Honden aan boord: “Met veel genoegen heb ik het boek Honden aan boord gelezen. Honden aan boord blijkt niet alleen een fantastisch leuk en informatief boek voor varende hondeneigenaren. Ook voor al die mensen die een ‘gewone’ hond hebben is het een absolute aanrader. Het is een heel compleet werkje dat werkelijk alle informatie bevat die een eigenaar moet weten om zijn hond een heerlijk hondenleven te geven. Van pup af tot aan de oud geworden hond en allen daartussenin, hun geheel eigen begeleiding wordt helder beschreven. Het is prettig leesbare tekst, is zeer overzichtelijk ingedeeld en is verluchtigd met leuke foto’s die de tekst ook nog eens onderstrepen. De informatie die het boek bevat kan ik helemaal onderstrepen.

Dierenarts Martine Carrière over Honden aan boord: “Voor iedereen met een scheepshond een bijzonder waardevol boek, vol handige tips en weetjes, om het varen voor mens en hond nog leuker en veiliger te maken”.

Prijs €24,90 inclusief verzendkosten

Bekijk meer informatie over: Honden aan boord

Bekijk de rubriek “Trudie Rutten over  Honden aan boord”

Reacties van lezers

 

 

LET OP! dit boek is uitverkocht!

Honden aan boord  “De beste maatjes op ’t water”
Editie 2016-2017

 Is een aanvullende editie bij Honden aan boord en bevat de  laatste updates zoals: nieuwe inzichten in en kennis van ziektes en vergiftigingen bij honden. De beschreven ziektes en parasieten zijn gerelateerd aan een verblijf  bij het water maar ook aan hitte in de zomer. Het hoofdstuk Vaartochten is geheel herschreven en voorzien van actuele informatie. Daarnaast komen de volgende onderwerpen aan bod: varen met honden in Engeland, populaire watersporten met honden, informatie over zwemvesten en tuigjes.

  • Voorwoord Martin Gaus.
  • Een bijdrage van Henk de Velde.
  • Aanbevolen door dierenarts Martine Carrière.

RECENSIES

Reacties van lezers

‘Honden aan boord’ wordt aanbevolen door deskundigen

Martin Gaus Martin Gaus Academie

Martine Carrière Dierenarts

Miranda Taal Hondengedragsdeskundige

Mieke Visser Hondengedragsdeskundige