Over ons

Mijn naam is Trudie Rutten
Bij Hondenaanboord.nl komen twee passies  “honden” en “watersport” samen.  Met mijn partner maak ik het liefst lange vaarreizen met onze motorboot waarbij  we de honden graag meenemen. Samen genieten van het leven aan boord!
Al meer dan 20 jaar ben ik werkzaam als hondengedragstherapeut, trainer en Bach bloesem dierenconsulent. Mijn studies volgde ik in Nederland en Engeland. Ervaring deed ik op in mijn hondenschool en Dierengedragspraktijk. Gaandeweg ontdekte ik dat mijn voorkeur uitging naar hondengedrag en hondenwelzijn. Daarnaast schrijf en fotografeer ik graag.
Mijn auteurswerk bestaat uit Honden aan boord en Honden aan boord Editie 2016-2017. In deze boeken heb ik mijn kennis toegepast op honden in de pleziervaart, beroepsvaart en watersport.

Ook schrijf ik regelmatig artikelen voor o.a.

Varen doe je Samen ( Varen met huisdieren) en Motorboot  

Eigenaren van scheepshonden kunnen advies inwinnen of hulp vragen bij de begeleiding van hun hond.

 Katten
Daarnaast ben ik ook kattenliefhebber en eigenaar van onze kater Siep. Kattengedrag en het welzijn van katten spreekt mij dus ook enorm aan. Op mijn website startte ik met Kat & Water voor varende kattenliefhebbers en kattenliefhebbers die in een waterrijke omgeving wonen. In oktober 2019 nam ik Kat uit de Gracht over als project ter voorkoming van verdrinking van katten. In mijn studie aan het Natural Animal Centre leerde ik over kattengedrag en emoties bij katten en het behandelen van gedragsproblemen.