Honden aan boord “de beste maatjes op ’t water”

 

Steeds meer hondeneigenaren ontdekken hoe leuk het is om de hond bij activiteiten en vakanties mee te nemen. Watersport en waterwerk met honden is populairder dan ooit. Daarnaast zijn er ook veel honden die aan boord van een beroepsschip of woonboot wonen. Of het nu gaat om watersport, een vakantie op het water of wonen op een boot, de aanwezigheid van “onze beste maatjes” betekent méér plezier en genieten!

In 2012 kwam het boek Honden aan boord uit. Dit basisboek is bedoeld als naslagwerk en is geschikt voor iedereen die met een hond op of bij het water vertoeft. In 2016 – 2017  is Honden aan boord uitgebreid met een aanvullende editie “Honden aan boord – De beste maatjes op ’t water”.

Video bij het hoofdstuk “Waterpret”
(“Ninah apporteert uit het water”, met dank aan Corine van Kessel).

In het waterrijke Nederland wordt watersport met honden steeds populairder.  Denk bijvoorbeeld aan kanoën of SUP met honden. Ook hondentrainers en rasverenigingen organiseren workshops “waterwerk” en watersportcursussen. Benieuwd of jouw hond dit ook kan? In dit boek lees je over deze leuke wateractiviteiten en hoe je een hond verantwoord kan meenemen op een SUPboard of kano.

Honden gaan steeds vaker als maatje van het gezin mee met vakantie. Vaak is dat bij of op het water. Overweeg je een vaarreis met jouw hond in Engeland?  Hoe bereid je een dergelijke reis voor? Mag de hond op eigen boot mee naar Engeland? Welke mogelijkheden zijn er? In dit boek wordt een vaartocht in Engeland met twee honden beschreven.

Veiligheid is een belangrijk aspect voor mens en dier. Daarom een uitgebreid hoofdstuk over veiligheidshulpmiddelen waaronder hondenzwemvesten en tuigjes; wanneer is dat nodig en hoe kies ik het juiste product? Hond in nood!  Zo red je een drenkelingshond. Professionele redders zoals de  KNRM redden ook dieren, hoe gaat dat in zijn werk? Lees een casus uit hun reddingsrapport.

Dit boek bevat ook belangrijke updates bij het boek Honden aan boord zoals: nieuwe inzichten in en kennis van ziektes en vergiftigingen bij honden. De beschreven ziektes en parasieten zijn gerelateerd aan een verblijf  bij het water maar ook aan hitte in de zomer.
Voor reizen naar Engeland zijn de geldende invoereisen opgenomen.Het hoofdstuk Vaartochten is geheel herschreven en voorzien van actuele informatie .

  • Voorwoord; Martin Gaus.
  • Een bijdrage van Henk de Velde.
  • Aanbevolen door dierenarts Martine Carrière.

 

 

 

Video bij het hoofdstuk “Varen met honden in Engeland”

Let op! Wil je met je hond in Engeland varen dan is het handig te weten dat door de Brexit een hond weer mee terugnemen naar Nederland lastiger is geworden. Bij aankoop van dit boek is daarom een losse bijlage over dit onderwerp toegevoegd.

 

Van deze uitgave zijn nog slechts enkele exemplaren beschikbaar!

Prijs:

  • Honden aan boord editie 2016-2017 “de beste maatjes op ’t water” € 14,90 inclusief verzendkosten

Naar de webshop