Marrekrite

Video: Marrekrite bij schiereilandje – omgeving Sneek
Met dank aan Hans en Jose van der Slikke

 

Genieten van de Friese natuur

Wat is Marrekrite?

Al sinds 1957 beheert Recreatieschap Marrekrite een enorm netwerk van ongeveer 34 kilometer aan aanlegplekken, verspreid over circa 300 prachtige locaties in de provincie Friesland. Iedere dag kunnen  op 400 locaties, schepen een gratis ligplaats in de vrije natuur vinden.

Knooppuntnetwerken

Ook de knooppuntnetwerken Fietsnetwerk Fryslân (2.800km) en Wandelnetwerk Fryslân (3.800km) vallen onder het beheer van Recreatieschap Marrekrite. Beide netwerken zijn provincie dekkend en bieden een fantastische mogelijkheid om Friesland te ontdekken. In dit gebied vind je veel toeristische overstappunten, de zogenaamde TOPs,  dit zijn overstappunten om te voet, op de fiets of varend de omgeving te verkennen. Bezoekers mogen maximaal 3 dagen gratis op een Marrekrite aanleggen. Op deze aanlegplekjes zijn honden aangelijnd toegestaan en er wordt uiteraard verwacht dat hondenpoep wordt opgeruimd.

 

Wimpel
Het aanleggen aan de vele mooie Marrekrite ligplaatsen is kosteloos.  Maximaal drie dagen kun je dezelfde ligplaats gebruiken. De voorzieningen worden onderhouden waaronder gras maaien en afvalcontainers legen. Met de aanschaf van een  Marrekritewimpel draag je bij aan het in stand houden van deze unieke, vrije ligplaatsen in Friesland. De wimpel is 1 jaar geldig en kost  €22,50  (in 2024) .

Wimpel Marrekrite bekijken of aanschaffen

Kaart Marrekrite aanlegplekjes

Onze favoriete Marrekrite aanlegplekjes

Swettepoel – omgeving Joure

Rengerspolle – Olde Faenen

 

Deze pagina is in opbouw!
Weet je ook een hondvriendelijke Marrekrite? Meld hem dan aan voor de HondenVaarwijzer!>> HondenVaarwijzer Aanlegplekje aanmelden

 

 

Disclaimer: Hondenaanboord.nl – Trudie Rutten kan niet aansprakelijk worden gesteld. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van uw hond(en).