Mijn hond te water

Tijdens een rondje Nederland overnachtten we op een onbewoond eilandje ergens in de Kagerplassen.

Wat er die avond precies  gebeurde weet niemand. Ik trof mijn hond aan met een grote schaafwond over haar snuit en vlak langs haar oog. Een paar meter verder lag een dode haas… Waarschijnlijk had ik de ernst van de verwonding niet goed ingeschat want de volgende dag toen we over de Amstel voeren gebeurde er iets onverwachts.  Mijn hond die normaal heel behendig is kwam over het gangboord naar achteren lopen en ik zag haar zo er naast stappen, alsof ze door dat ene oog de diepte niet goed in kon schatten.

“Plons”, ik zag het gebeuren en ik gaf gelijk vol gas achteruit, maar op dat moment voelt het echt alsof je de remweg van een bulktanker hebt.  Mijn hond zwom in de eerste instantie richting de kade waar ze uiteraard niet aan wal kon komen. Wij begonnen  haar te roepen en daar reageerde ze gelukkig  op. Ze kan goed zwemmen maar heeft eigenlijk altijd een zwemvest om. Maar dit keer toevallig niet! Gelukkig konden wij haar zelf aan boord hijsen.

Mijn camera heb ik altijd bij me , ik zette hem aan om te filmen maar vergat na dit spannende voorval die hele camera!

Dennis van Kapelle