Persbericht 12-02-2019

Persbericht Boot Holland – 12-02-2019

 

Veiligheid voor scheepsdier met deze opvallende sticker

Foto: Aanbieding van de eerste sticker aan de KNRM door Trudie Rutten (Hondenaanboord.nl)  op de Boot Holland Beurs. De sticker is ontworpen in het kader van veilig varen met huisdieren.

Het zal je maar gebeuren dat je pech krijgt met je schip of boot. De te hulp geroepen hulpdiensten komen je redden maar in de chaos kan het gebeuren dat het aanwezige huis- of scheepsdier vergeten wordt. Of  je bent zelf niet in staat om aan te geven dat er een dier aan boord is of te water is geraakt.

Een opvallende en herkenbare sticker kan bij een calamiteit een nuttige aanwijzing voor hulpdiensten zijn. Door de sticker worden zij attent gemaakt op de mogelijke aanwezigheid van scheepsdieren aan boord.

De bedoeling is dat de sticker op een logische plaats bevestigd wordt, de entree is daarvoor de aangewezen plek.

Met de aankoop van deze sticker draagt men niet alleen bij aan de veiligheid van huisdieren op het water maar steunt men ook de KNRM. Deze organisatie redt behalve mensen ook dieren in nood.

Van iedere verkochte sticker doneert Hondenaanboord.nl  €0,50 aan de KNRM!

De stickers zijn bestand tegen water en in twee maten verkrijgbaar (7,5 x 10 cm en 15 x 10 cm) bij www.hondenaanboord.nl

 

 

Dit initiatief van Hondenaanboord.nl is genomen in het kader van veilig varen met huisdieren. Zowel bij de pleziervaart als de beroepsvaart zijn vaak scheepsdieren aan boord.

Eerder verschenen de boeken Honden aan boord en Honden aan boord “de beste maatjes op ’t water” met o.a. informatie over veilig varen met honden en reddingsacties met dieren. Een ander initiatief is de webpagina “Veilig varen met huisdieren” op de website van Varen doe je Samen.

 

info@hondenaanboord.nl
www.hondenaanboord.nl
06 38766806