Stege eiland Møn

De vaarafstand voor vandaag is slechts 26 km.  Er zijn hier betonde vaargeulen met bochten.  We varen tussen de eilanden met veel ondieptes. Je ziet hier geen zeevaart, hooguit een vissersboot. Het is genieten van de prachtige natuur om ons heen en een uniek stukje Denemarken.

We meren af in weer een prachtig gelegen jachthaven in Stege, het grootste stadje op het eiland Møn.

Hier zijn we als het midzomernacht is. Overal worden vreugdevuurtjes ontstoken vooral langs de stranden en meren. In Stege lijkt het feest een beetje karig. Een handje vol mensen waaronder een gitarist/zanger en een kleine vuurtje drijvend op een vlotje gemaakt van 4 stalen tonnen. Maar het weer is prachtig en we hebben mooi zicht op de ondergaande zon die niet onder gaat vannacht.

Overdag reden er versierde vrachtwagentjes met uitbundige studenten en luide muziek door de straten van Stege. Op deze manier vieren de studenten het als ze geslaagd zijn. Na 21.00 uur ’s avonds is het echter doodstil.

Met Olijfje wandel ik in de oude kasteeltuin (niet meer in gebruik) en naast de haven is een klein strandje waar ze haar “ding kan doen”, het liefst een beetje rommelen in het water tot aan haar buik. Zwemmen doet deze waterrat nog steeds niet spontaan.

 

 

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *