Dragør

15 Km onder Kopenhagen ligt de haven van de idyllische en historische stad Dragør  (hoofdstad van de Deense regio – eiland Amager) . Deze haven hoort ook bij mijn favorieten en ik ben blij dat we hier voor 2 nachten kunnen afmeren.

Deze ruime haven heeft een rijke historie. De naam Dragør betekent “trekken” wat wil zeggen dat het een goede plaats/strand is om schepen het land op te trekken. Omstreeks 1350 was het een aanlegplaats voor de handel in haring. Enkele Nederlandse Hanzesteden zoals Deventer en Zutphen hadden hier een handelspost. In het pittoreske centrum zijn nu nog straatnamen als Deventersgade en Zyffensgade te vinden.

In 1960 werd er een veerverbinding met Zweden ingesteld. Deze werd in 1999 opgeheven vanwege de opening van de Oresundbrug. De haven is nu zeer gewild bij de pleziervaart en een deel wordt nog door vissers gebruikt. Je kunt hier verse vis bij de vissers kopen.

Het centrum is klein en aantrekkelijk. Er zijn verschillende winkeltjes en restaurantjes. Vanuit de haven loop je het winkelstraatje en de straatjes in. De Stokrozen staan in bloei, prachtig om te zien.

Met Olijfje wandel ik graag over de dijk  direct naast de haven. Als het rustig is mag ze hier loslopen en een beetje aan de waterkant scharrelen. Langs het pad staan prachtige, het meest oude huizen. Van hieruit heb je een mooi uitzicht over de brug en de haven.

We zijn nu op de terugweg. Vanaf deze plek zien we de Oresundbrug voor het laatst…en zullen we de Oresund verlaten..

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *