Rudkøbing

Vordingborg

 

Het weer is wisselvallig, eigenlijk prachtig weer op het land maar op zee staat vaak teveel wind om te varen. Die dagen met veel wind lig je dus verwaaid. Voor ons is het geen probleem omdat we niet vastzitten aan een tijd. Regen is er in al die tijd nauwelijks gevallen.

Vordingborg – 2 nachten ( zie heenreis)

Eiland Omø 1 nacht ( zie heenreis)

Troense – gemeente Svendborg – 2 nachten

Storms Hjørne

We zijn dit jaar voor de 2e keer in Troense en totaal zijn we hier voor de 5e keer. Vandaag kwam ik erachter dat er wel degelijk een winkeltje is. En nog wel schuin tegenover de jachthaven! Het is een winkeltje met dagelijkse boodschappen, vaak biologisch. Ze verkopen streekproducten en ijs en kunst van plaatselijke kunstenaars.  Het winkeltje wordt gerund door vrijwilligers.

 

 

Je vindt nu veel stalletjes langs de weg waar groente, fruit en aardappelen wordt aangeboden. Ook zijn er zijn meer mensen die hun spullen aanbieden in een schuurtje of kastje aan de weg. Van kleding tot curiosa, van rommel tot kunst. Je herkent ze aan een Deens vlaggetje.

Informatie over Troense bij de heenreis.

 

Rudkøbing Haven – zicht vanaf de boot

Rudkøbing

De laatste Deense plaats en haven die we bezoeken geeft al gelijk een weemoedig gevoel. We hebben zo genoten van Denemarken en Zweden en het leven op zee bevalt ons prima!

Het is nog steeds volop hoogseizoen op het water. We hebben twee dagen verwaaid gelegen op Troense en we spreken verschillende zeilers die weer terug naar huis moeten omdat hun vakantie bijna voorbij is. Dit betekent dat er massaal gevaren wordt naar onder andere Rudkøbing,  op het eiland Langeland . Vanaf deze plek maak je een lange oversteek.

Wij hopen op een plekje in de voormalige vishaven en kunnen ons geluk niet op! Aan de kade bij het historische, voormalige pakhuis en loodsgebouw is een aanlegplek en kunnen we afmeren.  Het weer is nu heerlijk, zonnig en een windje… 😉

De historische gebouwtjes rondom de havens verwijzen naar het verleden en zijn mooi bewaard gebleven. Zo ook het centrum van Rudkøbing dat op een berg werd gebouwd. Vanaf de haven is het een kleine klim naar de straatjes met gekleurde panden en aardig wat leuke winkeltjes. Er zijn galerietjes van kunstenaars, sommige ook met een winkeltje. Je vindt hier ook de terrasjes en achter de winkelstraat een stuk of drie supermarkten.

Op nog geen 5 minuten lopen kunnen we het strand op.  Sowieso kun je hier goed wandelen in de natuur langs de kust.

Even verderop is momenteel het Langeland festival. Dit wordt beschreven als het grootste tuinfeest van Denemarken, een familiefestival. Het valt ons op hoe goed het hier geregeld is, van overlast is er ondanks de grote groep mensen geen sprake.

We hadden nog wat langer willen blijven maar we hebben een grote oversteek over de Baltic Sea voor de boeg. We maken graag gebruik van de goede weersvoorspelling. Windkracht 3 en rustig weer.

We kijken terug op 9 prachtige weken maar kijken ook vooruit naar onze reis door Duitsland!

 

1 reactie

 1. Mireille zei:

  Wat een prachtig verhaal!
  Ik geniet er elke keer van en als ik mijn ogen sluit vaar ik zo met je mee

   
  1 augustus 2022
  Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *